Čerstvá zelenina pro vás a vaši rodinu.
Zelenina a bylinky z Farmy Ráječek.

Farma Ráječek

Naše farma sídlí na Ráječku téměř v srdci Brna a produkuje více než deset druhů salátů ale i kedlubny, červené a bílé zelí či pekingské zelí.

Příběh Farmy Ráječek

S pěstováním zeleniny jsme začali v roce 1997, a navázali tak na rodinnou tradici z doby před kolektivizaci zemědělství. Postupně jsme rozšířili pěstování zeleniny z počátečních 2 ha na současných 23 hektarů orné půdy. Na začátku jsme si vystačili s klasickými druhy zeleniny, jako jsou zelí, květák, kapusta a brambory. Tak jak se vyvíjela doba a chutě, vyvíjeli jsme se i my a náš sortiment.

Nabídku pěstované zeleniny přizpůsobujeme především potřebám gastronomie a trendům, které v posledních letech tolik přispěly k jejímu zkvalitnění. Od roku 2001 se specializujeme na pěstování listové zeleniny.

Celosezónní sortiment

Po celou sezónu nabízíme více než deset druhů salátů v několika barevných variacích. Dále pěstujeme košťálovou zeleninu, jako jsou kedlubny, červené a bílé zelí, pekingské zelí, kapusta, květák. Na naší farmě se také věnujeme bylinkám, jsou to máta peprná a petržel hladkolistá s kadeřavá.

Jako doplňkový sortiment můžeme nabídnout cukety, dýně hokkaido a česnek (český paličák). Zelenina z naší Farmy splňuje přísná kritéria systému integrované produkce zeleniny. Jsme držiteli certifikátu nevládní organizace GlobalG.A.P., která nastavuje standardy bezpečnosti a kvality zemědělských produktů po celém světě.

Pole na farmě

Život farmy během roku. Na začátku jsme si vystačili s klasickými druhy zeleniny, jako jsou zelí, květák, kapusta a brambory. Tak jak se vyvíjela doba a chutě, vyvíjeli jsme se i my a náš sortiment.

  • Zde jsme všichni pohromadě
  • Zde to všechno začíná, malá sazenička musí do země
  • Voda - nejdůležitější věc potřebná k růstu
  • Veškeré naše saláty jsou při ruční sklizni pečlivě kontrolovány
  • Jarní sklizeň salátů lollo biondo
  • Kreativitě se na naší farmě meze nekladou :)
  • Sklizená zelenina z naší farmy putuje v co nejkratší době k zákazníkovi, tak aby ji dostal vždy čerstvou a v nejlepší kvalitě
  • Sklizeň ledového salátu
  • Okamžitě po sklizení je zelenina odvezena do chladících prostor, aby vydržela co nejdéle čerstvá